Sütőtökös babka csodás Pumpkin Spice fűszerkeverékkel A sütőtökös babka ragyogó sárga színét a sütőtök adja, ezenfelül pedig fűszeres, puha, elképesztően finom. Az elkészítéséhez nem kell semmilyen extra dolog.
Török lepénykenyér, a Ramazan pidesi Puha, levegős kelt tészta, ami nem a különleges hozzávalóktól, vagy sütéstől lesz vonzó, hanem az ügyes formázástól. Éppen ezért elronthatatlan.
Babka: a legfinomabb csokis kalács “Az egyetlen süti a babka, aminek nem a széle a legfinomabb” – mondta Zsombi a 12 éves kérlelhetetlen gasztrokritikus. “Nagyon finom és jó csokis” – tette hozzá Dani, a 8 éves még szigorúbb gasztroszakértő.
Maritozzi con la panna – római recept alapján Édes, illatos zsemle sok-sok könnyű tejszínhabbal Olaszországba repít. Mintha nyaralnánk, pedig itthon vagyunk.
Egyszerű (és felejthetetlen) káposztás csiga Ha tovább bonyolítom káposztás pogácsa is lehetett volna, de inkább az egyszerűbb utat jártam. Így készül a káposztás csiga!
Kakaóscsiga: villámgyors, olcsó és brutál finom Rengeteg kakaóscsigát sütöttem már, de csak néhány hete jutott eszembe, hogy a könnyű, nagyon kakaós, házi kakaóscsigát hogyan lehet még jobbá tenni. Semmi fakszni, csak két trükk.
Medvehagymás-olíva olajos lepény – 30 perces mutatvány Olykor nincs idő arra, hogy az élesztő dolgozzon, ilyenkor csalni kell. A medvehagymás lepény tökéletes ebéd (vagy vacsora) bármelyik kapkodós napon.
Dagasztás nélküli kenyér – Egy recept két kenyér Pár nap eltéréssel ugyanazt a dagasztás nélküli kelt tésztát kétszer sütöttem meg, de picit másként. A két kenyér egészen más, de mindkettő isteni.
Mennyei kelt tészta tej nélkül: diós csiga A kakaós csiga mintájára, diós csigát sütöttem. Rákapott az egész család. Aki a zserbót szereti, a diós csigát is szeretni fogja.
Vajas, medvehagymás és köményes házi kifli Megint minimalizáltam a munkát és maximalizáltam a házitündérkedést: egy tésztát dagasztottam (géppel) és háromféle kiflit sütöttem belőle.
Lepénykenyér szendvicsekhez, tunkoláshoz A lepénykenyérnek ezernyi fajtája létezik, amit én sütök, az tulajdonképpen a sercli trónra emelése.
Egy tészta, két recept – A kedvenc pizzám Elég gyakran sütünk itthon pizzát és azt figyeltem meg, hogy én mindig ugyanazt teszem a pizzámra. Ez lenne a tökéletes recept?