Habcsókos tekercs csokoládéval és kókusszal A klasszikus habcsókos tekercs az esküvői aprósüti elmaradhatatlan része. Imádom. Viszont ezt a csokis-kókuszos verziót még jobban imádom és karácsonyra sütöm.
Karácsonyi cheesecake – Tojáslikőrre hangolt cheesecake A karácsonyi cheesecake, amelyet a tojáslikőr ihletett az egyik legfinomabb cheesecake, amit valaha sütöttem, pedig a cheesecake a kedvenc sütim.
Homemade Mincemeat, azaz karácsonyi “lekvár” asztalt gyümölcsökkel Elnevezése ellenére a Mincemeat húst nem tartalmaz, viszont egy remek “lekvár” almával, naranccsal, aszalt gyümölcsökkel és karácsonyi fűszerekkel.
Diós-vaníliás hókifli A hókifli megunhatatlan, örök kedvenc. Nekem karácsony “illata” van, de bármikor gyorsan elfogy. (Pedig dobozban hossza eltartható lenne.)
A kert konyhája: Rozmaringos mézeskalács Tavaly télen kifagyott a rozmaringom, de visszavágtam és késő tavasszal újra kihajtott, majd a nyáron óriási bokorrá növesztette magát. Általában sós ételekhez használom, de most kedvet kaptam egy merészebb párosításhoz.
Kókuszos halmok: gyerekkor és karácsony egyben Kókuszos-csokoládés halom (vagy csók) egyszerű, villámgyorsan és elmondhatatlanul finom. Minden karácsonyi süti királynője és nagyon könnyű rákattani.
Megunhatatlan klasszikus: mézes krémes Mézes krémest sütni egyszerű, nekem mégis nagy kalanddá dagadt. Mese családi kedvencekről, megszépült emlékekről és egy klasszikus sütiről.
Zserbó – Ha kert van, legyen dió- és sárgabarackfa Életem első zserbója. Nagy volt a tét, mert nagymamám zserbója volt a mérce, a receptje viszont csak részletekben volt meg.
A legkedvencebb sütemény: hatlapos Gyerekkoromban nem szerettem a hatlapost. Néhány éve viszont hozzáöregedtem és megtanultam sütni is. Nagyon csokis és megunhatatlan.