Uborka eltevése télire: vödrös uborka (üvegben) Az apró csemegeuborka a kedvencem, úgyhogy kihasználtam a kert uborkatermését és télire uborkát tettem el. Mindig annyi került az üvegbe, amennyi éppen termett.
Orosz konyha – Pelmenyi (hússal töltött tészta) A pelmenyi hússal töltött, főtt tészta. A kifőtt, forró tésztákra azonnal mehet a vaj, hadd olvadozzon, és a kapor, mellé pedig a tejföl. Klasszikus recept.
Hússal töltött tök, avagy a puccos tökfőzelék Tudom, a legtöbb ember számára a tökfőzelék nem a legvonzóbb étel, de töltött tök formájában igen guszta és aki szereti a kaprot, imádni fogja.
Kapros cukkinikrémleves sonka szalagokkal Mit tegyünk, ha a cukkinin kiütköznek a tök ősök? Főzzünk gyorsan, egyszerűen tökös cukkinikrémlevest. Könnyű nyári kaland.
Könnyű nyári vacsora: kapros juhtúróval tölött cukkini A kapor és az aromás juhtúró jól illik a cukkini semleges ízéhez. Mivel kenyérmorzsa is van benne, újragondolt szendvics is lehet.
Családi recept: kovászos uborka Anyáról lányára száll nálunk a recept, van benne egy kis titok és persze három generáció tapasztalata. A méret a lényeg!
Kapros-túrós pogácsa villámgyorsan Kapor imádóknak kihagyhatatlan. Gyors, egyszerű és finom. Jó reggelire, vacsorára, de vendégvárónak is.
Kapros-cukkinis krém, nem csak gyerekeknek Modern tökfőzelék, amit azok is szeretni fognak, akik utálják a tökfőzeléket.