Zöldborsó curry, avagy fűszeres-csípős zöldborsópörkölt A zöldborsópörkölt egy tuti magyaros étel, ám ha tovább fűszerezzük, azonnal kész a zöldborsó curry, ami egy remek, fűszeres, vastag, vega kaja.
Vegán és Gluténmentes: Kókusztejes mungóbab curry A kókusztejes mungóbab curry nagyon ízletes. Igen jól áll neki a garam masala fűszerkeverék és az apróra vágott koriander- és petrezselyemzöld.
Lencseleves garam masalaval és gerslivel Forró, fűszeres, tartalmas. Az egyik legfinomabb húsmentes leves őszi-téli hétvégékre. Az indiai garam masala fűszerezés a zöld lencsének is jól áll.
Gratin de pommes de terre au curry A pizza és a hamburger kombinálásával született pizzaburger egy szörnyszülött, ám a francia gratin és indiai krumpli curry találkozása maga a mennyország.
Receptek a Marigold hotelből – Kóstold meg Indiát! 6 könnyen elkészíthető indiai étel története: pár napja lelkendeztem a Marigold Hotel filmekért és miközben a gépemen kutattam, remek recepteket találtam…
Zellerhasábok tandoori masala fűszerkéregben Életem három pasija nem lelkesedik ezért az ételért, de én nagyon szeretem, fűszeres, vastag és hús helyett is tökéletes.
Nem hétköznapi: spenótos csicseriborsó curry Illatos, laktató és finom. Egyszerű elkészíteni, húsmentes, mégis remek ebéd vagy vacsora. Egy tányérnyi India a legborúsabb napokon is.
Uborkaszezon: magyaros, görög és indiai A sült csirkemell mellé háromféle saláta készült fürtös uborkából, szinte ugyanazokból a hozzávalókból, semmi munkával.
Korianderes-fokhagymás sárgabarack chutney A fűszeres, pikánsan csípős sárgabarack chutney remek gasztoajándék és nagyon jól illik sült húsok, húsgombócok mellé.
Indiai főzőiskola Kavitaval – Molagootal és a többiek Első lecke: Molagootal, azaz lencsés-spenótos főétel fűszeres tört krumplival (Podimas-sal), joghurtos salátával (Pachchadival) és rizzsel.
Indiai kaland: Ide nekem a mangó lassit! A lassi joghurt alapú ital, és a mangóval készített változata a legismertebb. Remek nyári hűsítő, finomabb, mint az eperturmix.
Paradicsomos vöröslencse lepénykenyérrel Egy kis India félúton a leves és a főzelék között. Hiszed vagy sem, az egész megvan 30 perc alatt és igazi “kamraétel”.