Kínai egyszerűen: zamatos csirkemell sok zöldséggel Az elkészítéséhez két különleges hozzávalót kell beszerezni – szójaszószt és bambuszrügyet, a többi valószínűleg van otthon vagy rendszeresen megfordul a konyhánkban.
Nagyanyáink feledhetetlen recpetjei: Tökös tojás A gyerekkori ízek egy életen át elkísérnek. Nekem tíz év kellett, hogy ugyanolyan finom tökös tojást tudjak sütni, mint a férjem nagymamája.
Rántott hús mellé – Téli variációk Az egyik legcsodálatosabb vasárnapi ebéd a rántott hús, viszont a körete nem lehet unalmas főtt krumpli vagy rizs. Emeld királyi trónra a zellert, a káposztát és a céklát.
Csalamádé – a legfinomabb házi káposztasaláta (családi recept) A csalamádé vagy káposztasaláta (vegyes vágott) családi receptünk, amelyet mesterszakács nagyapámtól örököltünk.
Harcsapaprikás túrós csuszával, megunhatatlan A neve alapján bonyolultnak tűnik, pedig egyszerű, sőt, szórakoztató elkészíteni. Vegyél halat, gyúrj tésztát és főzz remek ebédet!
A házasság határai: Sült csülök puliszkával A csülökkel elboldogul a sütő, a puliszkához azonban kell a nyers erő. Nem diétás étel, de talán éppen ettől olyan nagyon jó.
Petrezselymes-fetás-cukkinis quiche Nem tudom megunni a petrezselyem illatát és ízét. Arra gondoltam, megérdemli, hogy egy quiche-ben főszerepet kapjon.
Gourmand kaland: őszibarack hagymával Szeletekre vágott őszibarack némi hagymacsíkkal. Receptnek nem sok, amúgy viszont orgazmus közeli kaland.
Rakott karalábé lusta asszony módra A karalábé és a fasírt szerelemgyereke a sütőből. Gyorsan előkészíthető, laktató és nagyon finom. Zöldséges is, húsos is, imádjuk!
Borjú vadasmártással és sült krumplinudlival Régi és megunhatatlan kedvenc. Sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád.
A konyhában csak egy főnök van! Nekem a jobb mutatóujjam a főnök, legalábbis amióta késtechnika órán voltam Chef Makinál. Vágj úgy, mint a profik!
A világ második legjobb káposztasalátája A világ legjobb káposztasalátáját anyukám csinálja, a második legjobb viszont az amerikai káposztasaláta, a coleslaw. Anya-lánya recept.