Vegán és Gluténmentes: Sült karfiol hagymás-kesudiós mártogatóval Ha egyetlen, tökéletes vegán gluténmentes kellene választanom, akkor az biztosan a sült karfiol hagymás-kesudiós mártogatóval lenne. Örök és megunhatatlan kedvencem.
Cukkinifasírt zabpehellyel, vöröshagymával és chilivel A cukkinifasírt a cukkininek az a formája, amit mindenki szeret, vagy szeretni fog. Az alaprecept egyszerű, de bármikor tovább lehet gondolni.
Mángoldos quiche hagymával és gouda sajttal A quiche az egyik kedvenc “sósságom”. Egyszerű, gyors és nagyon finom! A kertünk pedig ontja a töltelékhez a finomabbnál finomabb hozzávalókat.
A hús, amitől felejthetetlen és ellenállhatatlan a carnitas taco Megnéztem a Mindent a tacóról című minisorozatot, és azonnal Mexikóba akartam menni tacót enni. Végül kiegyeztem azzal, hogy itthon sütök olyan húst, ami ott is tökéletes lenne.
3+1 uborka-paradicsom-hagyma salátával a világ körül Ha nyár akkor mindennap készül saláta apróra vágott uborkával, paradicsommal és hagymával. 3+1 tökéletes változatot, három eltérő ízvilág.
Currys-kókusztejes (Hokkaido) sütőtökkrémleves Szürke az ég, esik az eső, kellett egy kis napsugár! A Hokkaido tökök a kertünkben nőttek, de ez a leves működik kanadai sütőtökkel is!
Illatos-fűszeres kecskegida pörkölt Nem az a nő vagyok, aki nemet mond, amikor kecskegidahúst ajánlanak neki, még akkor sem, ha korábban nem kóstoltam. A végeredmény (szerencsére) olyan jó lett, hogy az egész család imádja.
Hamis csirkepaprikás sárga gévagombából Amit lehet csirkéből, azt lehet sárga gévagombából. Kipróbáltam, mennyit tud a sárga gévagomba, ha paprikásként kell bizonyítania!
Zseniális curry sárga gévagombából A csirke curry az egyik kedvenc ételem, de nem szoktam túlbonyolítani. Most elkészítettem sárga gévagombából és jelentem, így is remek!
Currys-diós (Hokkaido) sütőtökkrémleves A Hokkaido (red kuri squash) a legfinomabb sütőtök, már az királyi eledel, ha megsütöm, de currys-diós krémleves formájában is öt csillagot érdemel.
Én így szeretem! – Székelykáposzta A székelykáposzta éppen olyan étel, mint a pörkölt, a lecsó és a halászlé: minden családnak megvan a saját receptje. Én majdnem úgy főzöm, mint az anyukám…
Sült paradicsom a dunsztosban – mert sokkal jobb, mint főzve A szanaszét főzés és a forrón hámozás nem az én világom, ráadásul a sült paradicsom íze ezerrel finomabb. Bónusz: még kavargatni sem kell.