Harissás csirkecomb sárgarépa-gyömbér-koriander piláffal A pikánsan csípős harissa fűszerkeverékkel sütött csirkecombhoz remekül illik a fűszeres-sárgarépás piláf, igaz a gyerekim inkább “sima” főtt rizzsel eszik. Amit meglocsolnak a csípős szafttal.
Homemade Mincemeat, azaz karácsonyi “lekvár” asztalt gyümölcsökkel Elnevezése ellenére a Mincemeat húst nem tartalmaz, viszont egy remek “lekvár” almával, naranccsal, aszalt gyümölcsökkel és karácsonyi fűszerekkel.
Kimchi: Kínai kelből a legjobb étel fermentálással készül A koreai konyha remeke, a kimchi a tányéron lehet saláta, savanyúság, köret, de főfogás is. Fermentálással készül, és aki egyszer kipróbálta, állandóan tart a hűtőben kimchit.
Pho leves csirkével, amikor a húsleves még egy fokkal finomabb A jó csirke pho leves ugyanolyan varázslatos, mint a jó húsleves. És legalább olyan egyszerű (és hosszú) elkészíteni.
Gyömbéres zöldborsócsíra saláta lila hagymával és szárzellerrel Felejtsd el a jégsalátát, ha zöldborsócsírából is csinálhatsz salátát!
Hokkaido tök recept: Tökös rétes Pumpkin Pie Spice-szal Ropogós tészta, krémes-fűszeres töltelék Hokkaido tökből és Pumpkin Pie Spice-ból, azaz a legjobb tökös rétes, amit valaha ettem (ettél).
A kert konyhája: Rozmaringos mézeskalács Tavaly télen kifagyott a rozmaringom, de visszavágtam és késő tavasszal újra kihajtott, majd a nyáron óriási bokorrá növesztette magát. Általában sós ételekhez használom, de most kedvet kaptam egy merészebb párosításhoz.
Datolyagolyó napraforgómaggal és kandírozott narancshéjjal Karácsonyi sötét és buja trüffeleket felülmúló datolyagolyó gasztroajándéknak is tökéletes, de úgy készülj, hogy magadat is lepd meg vele!
Édesburgonya krémleves gyömbérrel és csillagánizzsal Ha hétvége, akkor krémleves, lehetőleg sütőtök vagy batáta. Legalábbis a fiaim szerint. Viszont magamnak is szeretnék kedvezni, ezért mindig jön egy-egy újabb csavar.
Illatos-fűszeres kecskegida pörkölt Nem az a nő vagyok, aki nemet mond, amikor kecskegidahúst ajánlanak neki, még akkor sem, ha korábban nem kóstoltam. A végeredmény (szerencsére) olyan jó lett, hogy az egész család imádja.
Ragacsos csirkefalat: a legjobb és az összes verzió Kissé macerás a falatnyi darabokra vágott csirkemellet egyenként bundázni, de megéri a meló, mert a végeredmény eszméletlenül finom.
Kókusztejes-currys sárgarépakrémleves Forró, fűszeres, különleges, mégse kellenek hozzá bonyolult alapanyagok. A legjobb lélekmelegítő zord, téli napokra.