Eper reggelire: 3 kedvenc reggelim eperszezon idején Minden reggel kell egy kis finomság, ami az egész napot beragyogja! Ezek az egyszerű, de desszertnek is beillő epres reggelik a kedvenceim.
Za’atarral (zatarral) fűszerezett labneh (labna) A za’atart írják zatarnak, zaatarnak, a labneh-t labnanak és sohasem tudom eldönteni, hogy friss sajt vagy “görög joghurtból készült vajkrém”, de egyszerűen imádom.
Hűsítő nyári leves: joghurtos nektarin (őszibarack) leves A nyári kánikulában a hideg, nem túl édes gyümölcsleveseket kedvelem a legjobban. Idén a kedvencünk a joghurtos nektarin krémleves.
Sült nektarin kakukkfűvel, mézzel és házi sajttal A gyümölcs-sajt párosítással engem mindig le lehet venni a lábamról, főleg akkor ha a sajtot is én készítem.
Sütés nélküli sajttorta (cheesecake) friss eperrel Görög joghurtból remek krémet lehet zselatin nélkül is készíteni, amely kekszmorzsa ágyon, eper takaróval igazán mennyei tortává áll össze.
Klasszikus málnás joghurttorta Könnyű nyári torta görög joghurttal és málnával. De készülhet más friss vagy fagyasztott gyümölcsből (ribizliből, áfonyából, szederből) is.
Labna: a világ legfinomabb friss sajtja görög joghurtból Csak görög joghurt, csipet só és egy gerezd fokhagyma kell a labna-hoz (labneh-hez), amely a nyári zöldségek mellé a legfinomabb friss sajt vagy éppen szendvicskrém.