Fokhagymás-gyömbéres saláta céklával, répával, zellerrel Télen se nehéz színesen és vitamindúsan főzni. A fokhagymás-gyömbéres céklasaláta szép, egyszerű és valódi ízrobbanás.
Citromos-fokhagymás csicseriborsó-saláta A csicseriborsó tele van fehérjével, a hidegen sajtolt repceolaj omega-3 zsírsavakkal, a Kápia paprika C-vitaminnal. Egyél finomat és jót!
Csak 5 hozzávaló: Fokhagymás céklakrémleves Néhány egyszerű hozzávalóból ízletes, egészséges céklaleves készülhet. A fiam azt állítja, horrorisztikus a színe, de ettől még finomabb.
Ájult imám, azaz imam bayildi – húsmentes változat Köretnek is remek, de önmagában is tökéletes vacsora. A padlizsán, a paradicsom és a fahéj, megunhatatlan édeshármas.
Fokhagymás-korianderes reteklevél pesto Két csokor friss, apró retek pillanatok alatt elfogy reggelire, a zöldjét kár lenne kidobni. Lehet belőle igen finom ebéd vagy vacsora.
Uborkaszezon: magyaros, görög és indiai A sült csirkemell mellé háromféle saláta készült fürtös uborkából, szinte ugyanazokból a hozzávalókból, semmi munkával.
Szalonnával sült cukkini fokhagymás tejföllel 10 perc meló darabolással és sütéssel együtt, a végeredmény azonban rafináltabb dolgot sejtet. A sült szalonna a mennyekbe emeli a cukkinit.
Sütőtök curry csirkemellel vagy anélkül Sütőtök curryt kétféleképpen szoktam főzni: magamnak chilivel és hús nélkül, a családnak hússal chili nélkül. Mindkettőt imádom!
Indiai-magyar konyha: fűszeres paprikás krumpli Nem szép, de finom. Olcsó, mégse szokványos. Gyorsan elkészül, laktató és a fűszerek miatt nincs hiányérzet, mert a kolbász kimarad belőle.
Húsos fasírt sárgarépával és zabpehellyel Nyílt családi titok, hogy életem férfijai fasírtból bármennyit képesek megenni. Én pedig rendszeresen csalok mennyiség és minőség javítási célzattal.
Üvegbe zárt nyár: házi ketchup sült paradicsomból Válogatós vagyok, ha ketchupról van szó. Nem szeretem a híg bolti változatot, viszont a sűrű, ízes ketchupért rajongok. Megéri a munkát.
Cukkinis shakshouka, azaz paradicsomban sült tojás Kicsit untam már a megunhatatlan lecsót és kipróbáltam a shakshouka-t, aminek a neve nagyon furcsa, de semmi extra alapanyag nem kell hozzá.