Fahéjas-szilvás lepény (tejtermék- és zsírmentes) Ha nincs otthon semmi vagy éppen a családban valaki a zsírokat, valaki a tejtermékeket kerüli, akkor itt az ideje az egyszerű fahéjas-szilvás lepénynek.
Zabpelyhes-fahéjas galuska vanília sodóval Az aranygaluska nyomán készült, de cukros dió helyett fahéjas cukorba forgatom a tésztadarabokat. Extra, hogy a tésztában zabpehely is van.
Kakaós-mazsolás kevert tojás nélkül, kefirrel Kakaós és mazsolás, tehát családi kedvenc. Gyorsan elkészül, mert csak össze kell keverni a hozzávalókat, és sajna, gyorsan is fogy, mert finom.
Téli crumble-futam: gyömbéres-szilvalekváros A crumble egyértelműen a nyár íze, de nem adom magam a télnek, sem a téli tavasznak, a friss gyümölcsöt házi lekvárra cseréltem.
Ropogós keksz háromszor: vaníliás, gyömbéres és fahéjas A vajas tészta tojásmentes, könnyű vele dolgozni és sütés után kellemesen ropogós. A titok: a falatnyi kekszeket sütés után kell fűszerbe forgatni.
Almás crumble: őszi klasszikus recept rafinált csavarral Az almás crumble az egyik legegyszerűbb desszert, mégse lehet ráunni. Most karamellel és őrölt gyömbérrel készítettem.
Sütőtökös-gyömbéres sütemény tojás és vaj nélkül Sütőtökös sütemény, amelyhez nem kell megsütni a tököt, elég lereszelni. Gyors, egyszerű, olcsó és finom. Nálunk gyorsan elfogyott.
Töltött paprika kurkumás rizzsel és fokhagymás tejföllel A hagyományos (paradicsomos-tv paprikás) töltött paprikán kívül imádom az illatos darált hússal töltött kaliforniai paprikát is.
Kenyérre kent ájult imám – majdnem imam bayildi Az “ájult imám” padlizsánkrém színe vállalhatatlan, de túl finom ahhoz, hogy száműzzem a kedvenc receptjeim közül.
Mellékállásban istencsászárnő: fahéjas koszorú Könnyű kelt tészta ropogós, cukros-fahéjas szélekkel. Mennyei és látványos. Elkészíteni azonban roppant egyszerű.
Illatos hússal töltött cukkini és padlizsán Illatos fűszerkeverékeket használtam a paradicsomos marhahús ízesítésére. Számomra ezek a töltött csónakok az idei nyár abszolút slágerei.
Csak 5 hozzávaló: fahéjas-szilvás crumble A fahéj és a szilva klasszikus párosítás, morzsás süti változatban is remek. Gyümölcsös, ropogós, nincs olyan nap, amelyet ne dobna fel.