Zöldborsó curry, avagy fűszeres-csípős zöldborsópörkölt A zöldborsópörkölt egy tuti magyaros étel, ám ha tovább fűszerezzük, azonnal kész a zöldborsó curry, ami egy remek, fűszeres, vastag, vega kaja.
Kókusztejes céklacurry a sütőből – mert finom! Sütőben sült céklacurry kókusztejjel és fűszerekkel. Egyszerű, gyors és nagyon finom.
Currys-kókusztejes (Hokkaido) sütőtökkrémleves Szürke az ég, esik az eső, kellett egy kis napsugár! A Hokkaido tökök a kertünkben nőttek, de ez a leves működik kanadai sütőtökkel is!
Zseniális curry sárga gévagombából A csirke curry az egyik kedvenc ételem, de nem szoktam túlbonyolítani. Most elkészítettem sárga gévagombából és jelentem, így is remek!
Gratin de pommes de terre au curry A pizza és a hamburger kombinálásával született pizzaburger egy szörnyszülött, ám a francia gratin és indiai krumpli curry találkozása maga a mennyország.
Currys-diós (Hokkaido) sütőtökkrémleves A Hokkaido (red kuri squash) a legfinomabb sütőtök, már az királyi eledel, ha megsütöm, de currys-diós krémleves formájában is öt csillagot érdemel.
Kókusztejes-currys sárgarépakrémleves Forró, fűszeres, különleges, mégse kellenek hozzá bonyolult alapanyagok. A legjobb lélekmelegítő zord, téli napokra.
Csak 5 hozzávaló: currys édesburgonya-krémleves Egyszerű, gyorsan elkészül, tápláló és a gyerekeim mindig repetáznak belőle. Télen-nyáron, tavasszal-ősszel batáta krémleves.
Nem hétköznapi: spenótos csicseriborsó curry Illatos, laktató és finom. Egyszerű elkészíteni, húsmentes, mégis remek ebéd vagy vacsora. Egy tányérnyi India a legborúsabb napokon is.
Sütőtök curry csirkemellel vagy anélkül Sütőtök curryt kétféleképpen szoktam főzni: magamnak chilivel és hús nélkül, a családnak hússal chili nélkül. Mindkettőt imádom!