Rizs tojással és zöldségekkel – tökéletes Egg Fried Rice recept A párolt rizs sült tojással és roppanós zöldségekkel a világ legyegyszerűbb, leggyorsabb és legfinomabb étele. Ez nem köret, hanem párolt rizses főétel.
Zöldborsó curry, avagy fűszeres-csípős zöldborsópörkölt A zöldborsópörkölt egy tuti magyaros étel, ám ha tovább fűszerezzük, azonnal kész a zöldborsó curry, ami egy remek, fűszeres, vastag, vega kaja.
Chili con Carne lencsével Beígértem a családnak a chili con carne-t, de amikor este be akartam hozzá áztatni a babot, csak lencsét találtam itthon. Soha rosszabb dolgunk ne legyen, ugyanis a lencsés Chili con Carne nagy klassz kaja.
Házi készítésű harissa fűszerkeverék A tunéziai harissa fűszerkeverék igen jól áll a csirkecombnak, csirkemellnek és a csirkemájnak is. Különlegessége ellenére egészen hétköznapi fűszerekből áll, otthon is könnyedén bekeverhető.
Cukkinifasírt zabpehellyel, vöröshagymával és chilivel A cukkinifasírt a cukkininek az a formája, amit mindenki szeret, vagy szeretni fog. Az alaprecept egyszerű, de bármikor tovább lehet gondolni.
Arrabiata szószban sült feta ropogós kenyérhez Végtelenül egyszerű nyári étel, amely melegen és hidegen is zseniális, és csak 6 hozzávalóból készül.
Marhajó lencseleves tejföllel és chilivel Azt hittem, hogy lencselevesben már nem tudok újat főzni, de a marhahúsos tényleg marha jó lett, sőt, rögtön a kedvencem.
Sült karfiol – a legjobb, ami a karfiolvirággal történhet Gyerekkorom óta szeretem a karfiolt, ám egy ideje a főtt változatot nem bírja a gyomrom. Ezért sütöm. Bár mindig így ettem volna.
Ajtar (achat, acar) – Pikáns ázsiai káposztasaláta Pikánsan csípős, édes-savanyú káposztasaláta, amely napokig eláll a hűtőben és rántott húshoz ugyanolyan tökéletes, mint paprikás csirkéhez.
Rozmaringos-chilis édesburgonya a sütőben sütve A sütőben sült édesburgonya otthon is villámgyorsan elkészíthető. Sült édesburgonya kívül roposó, belül puha, egyszerre édes és sós. Egyszerűen zseniális.
Újévi lencse, avagy chilis lencse hideg téli napokra Nem főzelék, hanem sűrű, a chilitől kellemesen forró leves. Tápláló és finom. És ugye, újévkor lencsét “kell” enni!
Chili jam: tűzforró nyár hideg téli napokra Gyönyörű a színe, édes, mint egy jam, és csípős, mint a fene. Gasztroajándéknak is tökéletes, de én magamért főzöm, mert salátához és sajtokhoz a kedvencem.