A klasszikus brownie receptje Régebben sokkal több cukorral és vajjal sütöttem a brownie-t és imádtam. Most viszont jobban szeretem a “könnyített”, de tökéletes állagú és nagyon csokis verziót.
Dióhabos brownie Először diós browniet akartam sütni, de már a múlt héten is az volt, így kicsit megvariáltam: több tojást használtam, a sárgája került a tésztába, a fehérjéből kemény habot vertem.
Brownie zabpehellyel és 60%-os étcsokoládéval A brownie mindig jó ötlet és édes bűnbeesés. Most a lisztet zabpehelyre cseréltem, hogy “csökkentsem a bűnöket”, de a csokiból nem engedtem.
Férjem szülinapjára: mandulás brownie torta Sok csokoládé, kevés liszt és kevés cukor, ropogós mandula. Az egyik legfinomabb torta lett, amit valaha sütöttem! Minden nagyzolás nélkül, ez egy TÖKÉLETES brownie.
A tökéletes brownie a 30×40 centis tepsiben Rettentő sok vaj és margarin, őrült sok cukor és csoki, de ha már bűnözünk, akkor tegyük szívvel-lélekkel és a legfinomabb brownieval.
Brownie sült meggyel, felejthetetlen! A sült meggy nem áztatja el a tésztát, intenzív az íze és a tökéletes brownie tésztát a mennyekbe emeli. Télen-nyáron süthető.
Csokis-diós-cukkinis brownie mascarponeval Liszt helyett dió, vaj helyett cukkini, cukor helyett méz kerül ebbe a különleges brownie-ba. Talán lehetne “reform” csokis süti, de egyszerűen csak finom.
Őszi kamrapolc: diós-mazsolás brownie Legyen csokis, mondta a férjem, és ezen a véleményen volt a fiam is, bár ő a mazsoláshoz is ragaszkodott. Én viszont a friss dióról álmodoztam. Az eredmény diós-mazsolás brownie.