Uborka eltevése télire: vödrös uborka (üvegben) Az apró csemegeuborka a kedvencem, úgyhogy kihasználtam a kert uborkatermését és télire uborkát tettem el. Mindig annyi került az üvegbe, amennyi éppen termett.
Üvegbe zárt nyár: szárított paradicsom extra szűz olíva olajban Imádom az olíva olajos szárított paradicsomot: a legborúsabb őszi-téli napot is bearanyozza. Mivel idén a kert ontja a paradicsomot, elkészültek a saját verzióim!
Balzsamos fügeszósz: pikáns nyári emlék Valószínűleg keveseket érint az a – problémának persze nem nevezhető – helyzet, hogy október közepén még térdig járnak a friss fügében, de mi a teendő, ha mégis ez történik?
Az almavajban nincsen vaj: habkönnyű almalekvár Almavajat, azaz apple buttert egy londoni piacon kóstoltam először, de még akkor is kerestem benne a trükköt, vagyis a vajat.
Kocsonyás jostalekvár – csak két hozzávaló A sűrű, kocsonyás lekvárok közül a jostalekvár mélypiros színével az egyik legszebb. Csak gyümölcs és cukor, és a télre konzervált nyár.
Gyömbéres-korianderes szilva chutney A szilva chutneyban az a legjobb – azonkívül, hogy pikáns és illatos -, hogy kevés munkát igényel és bármikor isteni lakomává varázsolja a legegyszerűbb sült húst.
Ecetes szilva a nagyi receptje szerint Gyerekkorom egyik legkülönlegesebb savanyúsága az ecetes szilva volt. Imádtam, főleg a rántott hús mellé, és ez a mai napig nem változott.
Korianderes-fokhagymás sárgabarack chutney A fűszeres, pikánsan csípős sárgabarack chutney remek gasztoajándék és nagyon jól illik sült húsok, húsgombócok mellé.
A legjobb nyári kaland: csokis-rumos meggylekvár A meggy csokival és rummal nyerő párosítás. Nem csak sütemények készülhetnek ezzel a hármassal, hanem lekvár is.
Tavasz, nyár, ősz, chutney Rákaptam a chutney főzésre, a család pedig a chutney fogyasztásra. Íme négy recept meggyre, sárgabarackra, almára és szilvára. A recepteket muszáj lejegyeznem, mert jövőre elfelejtem.