Hétköznapi gourmandok: pirítós zsályával és almával Régi nagy kedvencem a vajas pirítós almával, de most – ha már ott illegette magát – tettem rá néhány levél friss zsályát. Az eredmény több mint tökéletes.
Hűvös, borús ősszel forró csemege: sült alma Ősszel, amikor friss, ropogós és lédús az alma, nálunk nagy mennyiségben fogy. Szeretjük nyersen, de borús, esős napokon a sült alma a kedvenc.
Édes nyár: almás galette bodzabogyóval és szederrel A nyári séták nem maradtak eredmény nélkül, legutóbb nyári alma, bodza és vadszeder volt a zsákmány. Gyönyörű a természet, isteni a galette.
Egészséges és finom: almás bodzalekvár Bodzabogyók feketednek, érik a nyári alma, így minden adott volt, hogy immunerősítő lekvárt főzzek télire. Ráadásul nagyon finom!
Almás-rozmaringos húspogácsa a sütőből Rákattantam a friss rozmaringgal fűszerezett húspogácsákra, de szerencsére a család se tiltakozik. A legújabb, almás verzió sütőben készült.
Őszi-téli örökzöld: köményes-almás hús Nem lehet megunni. A kömény, az alma és a hús tökéletes triumvirátusa, amely fölött a petrezselyem a királynő.
Anyukámtól tanultam: almás pite 11 db almából A jó almás pite arról ismerhető fel, hogy a töltelék sokkal vastagabb, mint a tészta. Megint egy életemben első.
Rizskoch royal, avagy tejberizs tovább… A nők ilyenek: tovább fűzik a gondolatot és a receptet is. Királyi rizskoch citrommal, almával és fahéjas cukorra.
Egzotikus répaleves gyömbérrel és curryvel Gondoltam, ma kicsit túllépek az imádott répa-gyömbér levesemen. Őrült kalandok a konyhában.
Elzászi almatorta Kevés tészta, sok sült alma, vaníliás krém. Borzasztóan bonyolultnak tűnik, pedig 15 perc alatt kész.
Almás palacsinta Hideg téli téli napokon abbahagyhatatlan uzsonna. Egyetlen “baj” van vele, mint minden palacsintával, hogy gyorsabban fogy, mint készül.