Darabolni csak szépen, pontosan, mintha híres ételkritikusok jönnének vacsorára. Segédeszköz az aprítás művészetéhez. A Makifood késtechnika óráján már rá kellett jönnöm, hogy bár vágni mindenki tud, pontosan és szépen vágni bonyolult feladat. Nem csak a trükköket kell ismerni, de sok-sok gyakorlás is szükséges. Azóta gyakran kapom magam azon, hogy javítok a késtartáson és egyre apróbbra és egyformábbra sikerül vágnom az aprítandót. A darabolás egyik alapszabálya, hogy mindig tudjuk merre van az előre, illetve tisztába legyünk a vágódeszkán a vízszintes és függőleges tengellyel. A Fred The OCD Chef elnevezésű vágódeszkája ezeket mutatja, akárcsak azt, hogy pontosan mekkora is az az egy centi. A deszkán ugyanolyan pontosan lehet vágni, mintha varráshoz készülnénk elő nem pedig főzéshez. Persze, az ötlet nem új, hiszen a “sorvezetős” munkalap már régóta használt eszköz, csak vágódeszkára eddig senki sem karcolta.
Fred>>