Egy egész chilipaprika, 5 másodperc rázás, és friss fűszerőrlemény-bármikor. Az utóbbi évek egyik legnagyobb durranása a magyar találmány, a Papr!kum.
Pár évvel ezelőtt Toronyi Péter, Red Dot díjas formatervező olyan konyhai eszközről álmodott, amely a klasszikus fűszermozsár funkcióin túl – azaz az őrlés mellett – a fűszer adagolást és szórást is lehetővé teszi, sőt generációról-generációra öröklődhet, mint egy réz habüst vagy az üveg sótartó. A kezdeti ötletet fél éves tervezés és tesztelés követte, majd az elképzelés formát öltött: a Papr!kum elnyerte 2012-ben a Magyar Formatervezési Díj különdíját és 2013-ban a Papr!kum csomagolása elnyerte a Pakk Csomagolásdesign pályázatának első helyezését Az első, 50 darabos limitált kiadás azonnal siker lett és a magyarországi bemutatkozás mellett máris található egy-egy darab Papr!kum német, holland, belga, olasz, amerikai és az új-zélandi konyhákban is. A paprika a magyaros konyha meghatározó fűszere – régen a só és a bors mellett helyes kis fűszerszórókban asztalra is került -, azonban legyen tüzes vagy édes, a fűszerpaprikát a világon mindenhol kedvelik. Évszázadok óta kulturális szimbólumként, szerencsehozó talizmánként és ősi fűszerként használják. A nemzeti konyhák saját, pirospaprikából készült fűszerkoktéljai és -keverékei (pl. a curry vagy az adzsika) egyre ismertebbek és egyre népszerűek. A paprikán kívül a Papr!kummal bármilyen szárított fűszert megőrölhető az édesköménytől a cayenne borsig, a fahéjtól a szerecsendión át a csillagánizsig. Egyszerűen használható és könnyen tisztítható, paprikapiros színével pedig minden konyha dísze.