Omlós-ropogós sütemény a ködös Albionból. Egyszerű, gyors és tea nélkül is nagyon finom, bár a tea nagyon illik hozzá. Hozzávalók: 300 g liszt 200 g vaj 150 g nádcukor nagy csipet só 2 lime Egy nagy tálba kimérem a lisztet, a cukrot, majd beleszórom a sót és a lime-ok finomra reszelt héját, és az egészet összekeverem. A vajat csak most veszem ki a hűtőből és nagy lyukú reszelőn gyorsan ráreszelem a lisztes keverékre és addig gyúrom, amíg összeáll a tészta. (Vizes homok szerűre.) A tésztát egy 30 x 20 centis sütőtál aljába nyomkodom – nem kell alá vaj, a tésztában van elég – , megszurkálom villával és apró háromszögekre vágom. (26 centis kerek tálban is készíthető, abban cikkekre kell vágni a shortbreadet, mint a tortát.) 200 fokos sütőben 30 percig sütöm, amíg aranybarna lesz. Kiveszem a sütőből – ekkor a tészta nagyon puhának tűnik -, majd öt perc elteltével a sütés előtti vágási vonalak mentén újra felvágom. Ha kihűlt a shortbread, akkor omlós, de mégis ropogós, a lime-tól pedig egészen illatos. Nem lehet abbahagyni!