A mangót nem tudom megunni, némi tejszínnel igazán remek fagylaltot csináltam belőle. A chilis csoki csak ráadás. Mangós semifreddo Hozzávalók: 2 mangó 4 dl tejszín 1 evőkanál házi vaníliás cukor (1 csomag) 1 evőkanál porcukor Ez a “félig fagyott” olaszos desszert nagykönyv szerint tojással készül, de én kihagytam belőle. (Nyers tojással általában óvatos vagyok.) Így csak annyit kell tennem, hogy a mangót megpucolom, lehámozom a magról és összemixelem. A tejszínt a vaníliás cukorral és a porcukorral kemény habbá verem, majd összekeverem a mangópürével. Műanyag tálba öntöm, letakarom és egy éjszakára a hűtőbe teszem. Fogyasztás előtt 1 órával átteszem a hűtőbe, majd botmixerrel átkeverem. A végeredmény olvadozós, “kiskanalas” fagyi. Chilis csokikorong Hozzávalók: 1 késhegynyi őrölt chili 50 g étcsokoládé 1 csepp olaj Egy tálcára alufóliát fektetek, amelyet 1 csepp semleges ízű olajjal (pl. napraforgó, repce) átkenek. Ez azért kell, hogy a csokikorongot később könnyen le tudjam venni. A csokit megolvasztom (én mikróban, de aki ad a konyhaművészetre természetesen vízgőz felett csinálja), belekeverem a chilit. Kiskanállal halmokat pakolok az alufóliára, amelyeket a kanál hátával “elkorongosítom”. Hűtőbe teszem legalább 1 órára. Ha visszadermed, könnyel le lehet venni az alufóliáról.