A lassi joghurt alapú ital, és a mangóval készített változata a legismertebb. Remek nyári hűsítő, finomabb, mint az eperturmix.
A mangó lassi gyenge pontja a mangó. Mivel hazánk nem egy ősi mangótermesztő ország, ezért sokszor féléretten, éretlenül sorakoznak a mangók a zöldségespultokon. Ha inkább zöld, mint sárga a mangó, amit vettem, akkor itthon (a gyümölcstál szélén) még pár napot érlelem.
Hozzávalók:
1 érett mangó
250 g natúr joghurt
kb. 2 dl tej
2 teáskanál porcukor (ha jó érett a mangó, akkor el is szoktam hagyni)
A mangókat vékonyan meghámozom, majd a magról lefaragom a mangóhúst (a szétfolyó mangólevet is összegyűjtöm) és egy olyan edénybe teszem, amelyben botmixerre könnyedén elegyíteni tudom a hozzávalókat.
A mangóra öntöm a joghurtot és a joghurtos pohárral kimérem a tejet is. Térfogatra ugyanannyi joghurtot és tejet használok. Simára mixelem, kóstolom, ha kell cukor, még a cukorral is átkeverem.

Mangó lassi (fotó: Myreille)