Kevés tészta, sok csoki, sok meggy, sok tejszínhab. Minimalizált szükséges részek és maximális jóság. Hedonista verzió. Hetek óta megőrülök a csoki-meggy-tejszínhab triumvirátusért és több cukrászdát is végigjártam, hátha meglátom álmaim Fekete-erdő tortáját és abból tudok venni egy szeletet, de végül megint csak nekem kellett sütni. Hozzávalók 20 cm x 30 cm-es sütőformához 6 dkg vaj 10 dkg étcsokoládé 3 tojás 4 evőkanál liszt 2 evőkanál cukor 1 üveg meggybefőtt (lecsöpögtetve) 2 dl tejszín A vajat a csokoládéval meg kell olvasztani – én mikróban szoktam -, majd hozzá kell keverni a cukrot, tojást és lisztet. Szigorúan ebben a sorrendben. A meggy felét a tésztára kell szórni. A sütőt csak ekkor kell “begyújtani” és 180 fokra állítani. Azonnal mehet be a süti is és addig kell sütni, amíg a közepe is megszilárdul. Látszik, ahogy megváltozik a tészta, de tűpróbával ellenőrizhető. Ha felpúposodna, akkor késsel meg kell szúrni, hogy kijöjjön a meleg levegő. A tejszínt habbá kell verni, majd a kihűlt és felszeletelt sütire halmozni. A tetejére pedig bőségesen mehet a meggy.