Karácsonyi gasztroajándéknak is tökéletes, már ha létezik az a mennyiség, ami nem fogy el. 3 perc alatt elkészíthető.
Mint megrögözött főzőműsor és -újság rajongó többször találkoztam már a karamellás popcornnal, elméletben, képekről. Mivel nem vagyunk nagy popcorn fogyasztók, ezért nem tűnt sürgetőnek a kipróbálása és most is csak annak a véletlennek köszönhető, hogy volt itthon egy zacskó mikro pop. (Az adventi ajtódíszhez vettem, de nem volt időm megcsinálni.)
Életemből éppen 3 percet szántam a nassolni való elkészítésére.
Hozzávalók: 1 csomag Mogyi micro pop vajas ízesítéssel 3 evőkanál kristálycukor csipet tengeri só
A zacskó leírása szerint betettem a mikro popot a mikroba 2 percre.
Közben feltettem (nagyjából) 3 evőkanál kristálycukrot karamellizálni. Néha-néha megrázta, hogy sehol se kapjon oda. Nagyon világos karamellt csináltam, amibe beletettem a kukoricát (igen, nagy edényt használtam), átforgattam, tálcára tettem kicsit hűlni, picit megsóztam, majd amikor langyosra hűlt, összedaraboltam és már ettük is.
Csoki imádó uramnak is ízlett…
Kapcsos üvegben vagy nagy tölcsérben remek gasztroajándék is.
Tippek saját készítésű gasztroajándékhoz: Dulce de leche Lemon Curd Citromos-áfonyás-unicumos praliné Tökéletes töklekvár Vanília eszencia