A fehér csoki remek párost alkot a rumba áztatott aszalt meggyel, elkészíteni se bonyolult. Ráadásul most csokiformát sorsolunk. A csokiforma legegyszerűbb használata, ha megtöltjük csokival, majd a közepébe valami “meglepetést” teszünk. Egyetlen fontos dolog van ilyenkor: a csokit szobahőmérsékleten kell enni, különben túl kemény. Hozzávalók easy choc formához: 180 g fehér csoki 30 szem aszalt meggy kevés rum Az aszalt meggyet pár órára be kell áztatni a rumba. A fehér csokit meg kell olvasztani. Én a fehér csokinál is a mikros eljárást részesítem előnyben: egy kicsi (mikrozható) üvegtálba beletördelem a csokoládét, beteszem 1 percre (persze ez teljesítménytől függ), átkeverem és még 1-2 percig melegítem és gyakran megkeverem. A formát 90 %-ig megtöltöm csokival (ha jobban sikerül, akkor a csoki alja ferde lesz, de az íze akkor is jó lesz) és addig ütögetem a konyhapulthoz, amíg az összes (vagy majdnem az összes) levegőbuborékot kiütögetem. 2-2 darab rumba áztatott meggyet teszek a csokiformákba, majd egy éjszakára hűtőbe teszem. A szilikonos formából könnyű kivenni a csokit.
A rumos meggyes fehér csoki praliné elkészítéséhez a Butlers easy choc kerek csokoládéformát használtam és most a cég felajánlása nyomán ki is sorsolhatunk egyet a moksha olvasói között. Lepd meg magad karácsonyra, részletek itt>>