Utat engedtem a citrommániámnak és egészen kevés munkával a világ legjobb citromtortáját sütöttem meg. Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához. (A 26-os tortaformához, azaz egy családi adaghoz, minden mennyiségből a duplája kell.) A “tészta”: fél csomag Hobbits keksz 1 evőkanál vaj A Hobbits kekszet aprítógépben ledarálom, majd összekeverem a langyosra hűlt, olvasztott vajjal. A vajas morzsával kibélelem a kivajazott tortaforma alját, kicsit az oldalát is, és 5-7 percre, amíg megcsinálom a krémet, 180 fokos sütőbe teszem. (A forma alját és szélét, ahol a két rész találkozik, betekerem alufóliával, mert máskülönben mindig kicsorog egy kevés krém, ami szénné ég a sütőben.) Citromkrém 1 evőkanál puha vaj 10 dkg kristálycukor 2 tojás 2 citrom reszelt héja és leve 2 dl tejszín pici só A vajat habosra keverem a cukorral, majd belekeverem a tojásokat. Amikor a massza “kivilágosodik”, azaz jó habos, beleteszem a tejszínt, a citromok reszelt héját, a citromlevet és a nagyon pici sót. A masszát a kekszes alapra öntöm és a sütőben, nagyjából fél óráig sütöm. Akkor jó, ha a teteje kicsit megbarnul, de a közepe még rezgős. Egy éjszakára hűtőbe teszem, hogy a krém összeálljon. Mielőtt felvágom, a tetejére reszelek egy kis citromhéjat. Ez nem szükséges, de még csábítóbb lesz így a torta illata. Tejeskávé mellé is zseniális. Citromos édességek: Citromos sütemény Citromos tejberizs vagy amit akartok Citromos joghurttorta