A szilva földig húzza az ágakat. Lesz szilvalekvár, szilvás sütemény, de most még a főételbe is szilva kerül. Hozzávalók: 1 szép, kicsontozott csirkemell 3-4 cm gyömbér 4 gerezd fokhagyma 3-4 halványítózeller szár 1 ek nádcukor 2 marék szilva só olíva olaj A megpucolt gyömbér, fokhagyma és zellerszár mehet az aprítóba, majd a felforrósított serpenyőbe némi olíva olaj társaságában. Kevergetés és mehet a serpenyőbe a felkockázott hús is. Az egészet meg kell sózni. Amikor a hús kifehéredik, bele lehet dobálni a megmosott, kimagozott szilvákat. Ha levet eresztett a szilva, érdemes egy picit megcukrozni. Addig kell főzni, amíg a szósz egészen lekvárszerű lesz. Igen, már megint csaltam. Egy serpenyőben készítettem el a húst és a szilva chutneyt. Köretként kurkumás rizst ettünk mellé.

Gyömbéres-fokhagymás-szilvás csirkemell