Karaván sajttal és fokhagymás vajjal töltött gombafejek jégsalátával. Túlzás nélkül isteni, ráadásul egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Hozzávalók: 7 nagy gomba (fehér csiperke) 1 evőkanál vaj 3 gerezd fokhagyma 10 dkg Karaván sajt kevés só fél fej jégsaláta Személyenként 3-4 nagy gombafejet szoktam számolni. A gombákat megmosom, szárukat kitöröm. Keresek egy akkora jénait vagy sütőlemezt, amelyre a gombakalapok kényelmesen elférnek. A sütőt bekapcsolom, 180-200 fokra állítom. A fokhagymát apróra vágom és összekeverem a szoba meleg vajjal és kis csipet sóval. A kalapokat felfordítom és belső felüket megkenem a fokhagymás vajjal. A sajtot lereszelem és a reszelt sajttal megtöltöm a gombafejeket. Sütőbe teszem és addig sütöm, amíg a sajt kicsit megpirul. Nagyjából 20 perc. A jégsalátát nagyon vékonyra szeletelem. Öntetet nem kap, mert a gombából kifolyó fokhagymás-vajas-gombás lé éppen elég dresszing.