A főzéssel töltött idő mellett a mosogatnivalót is szeretem minimalizálni. Dolgozzon helyettem a sütő! Bejött nekünk a nagyon hamis vargabéles, így csak idő kérdése volt, hogy elkészüljön a sós változat is. Az amerikaiak “mac and cheese”-e (macaroni and cheese) tovább adta alám a lovat, de legalább a tésztaválasztással nem kellett sokat tökölni: szarvacska került a jénai aljára. Hozzávalók: 250 g (durum) szarvacska 400 g tejföl 6 dl tej 2 dl tejszín 30 dkg trappista (persze, lehet valami jobb is) 1 tojás só, bors A tojást össze kell keverni a tejföllel és a reszelt sajttal – a sajt úgyis elolvad, nem kell finomra reszelni -, majd a szószt fel kell hígítani a tejjel és a tejszínnel. Só, bors. A szószt mehet a jénaiba szórt tésztára (nem tévedés, a tésztát tényleg nem kell előtte kifőzni, viszont ne kandikáljanak ki a tészták a szósz tetején, vagy csupán csak a lehető legkevesebb…), majd előmelegített (180-200 fokos) sütőben majd egy órát kell sütni, amíg meg nem pirul. Nekem a teteje sohasem pirul, csak az alja. Elégetni viszont egyik oldalon se illik. (Hidegen is finom és aki nem szereti a ropogós tésztát, csak addig süsse, amíg a tészta átpuhul.)