A padlizsán íze jellegzetes, de nem észveszejtő. Fahéjjal és barbecue szósszal átlényegül, ráadásul a ragacsos, ropogós máz mennyei. Hozzávalók: 2 közepes padlizsán 4-5 evőkanál barbecue szósz (picit csípős) 1 tk nádcukor (vagy méz) 1 tk 4 fűszer keverék (fahéj, szerecsendió, gyömbér, szegfűszeg) A padlizsánokat megmosom, két végüket levágom és levágok egy-egy vékony héjat is, hogy ne legyen olyan padlizsánszelet, amelynek egyik oldala “csupa héj”. A padlizsánokat hosszában 1,5 cm-es szeletekre vágom és forró (teflon) serpenyőben, olaj nélkül megsütöm mindkét oldalukat. A barbecue szószt összekeverem a nádcukorral és a fűszerekkel, majd a keverékkel megkenem a megsült padlizsánszeleteket és visszateszem a serpenyőbe, hogy a máz megkaramellizálódjon. (A padlizsánszeletek egyik oldalát a vágódeszkán kentem meg, a másikat pedig a serpenyőben, így a plafon nem lesz szószos.) Lehetett volna hozzá feta sajtot enni vagy húst, de mi (én és a fiam) leültünk és megettük uzsonnára mindenféle “körítés” nélkül. Ui: Ne pakold egymásra, mint én a fénykép kedvéért, mert lényegét veszti a párában, de ha tetszik a moksha.hu csatlakozhatsz hozzánk a Facebookon is!