A tűz csiholás és a BBQ férfias sport, utóbbi azonban csajos konyhában is elkészíthető. Iránytű húsimádó férfiak szívéhez! Hozzávalók: 1,5 kg sertés oldalas 2 fej vöröshagyma 510 g barbecue szósz (18 OZ amúgy) Az oldalast megmosom és bordánként feldarabolom, a hagymát megpucolom és nagyobb darabokra vágom, majd egy hatalmas jénaiba halmozom. A barbecue szószból 6-7 kanálnyit félre teszek, a többit a húsra öntöm és a flakont is kimosom nagyjából 1 dl vízzel és azt is a húsra öntöm. Összekeverem, hogy mindegyik húsra jusson a cuccból. Lefedem a jénai tetejével és 1 órát pihentetem, majd 180 fokos sütőben 2 órát sütöm ugyancsak lefedve. A hús már így is ígéretes, de lehet még fokozni. Kiszedem a húsokat a szószból, vékonyan megkenem a (félretett) BBQ szósszal és nagyon forróra hevített serpenyőben mindkét oldalát megpirítom. Serpenyő helyett persze a kerti grill lenne az igazi. A férjem krumplipürét kért mellé és visszamaradt szószt is leszűrtem. A hús elkészítése sok időt igényel, de szerencsére sok munkával nem jár. A BBQ lelke a szósz. Mivel én eddig abban a hitben éltem, hogy nem szeretem a barbecue szószt nem is foglalkoztatott az elkészítésének gondolata. A Tescoban (a világkonyha polcoknál) találtam amerikai (Shop Rite márkájú) Original Barbecue Sauce-t, amely ár/érték arányban igen ígéretesnek tűnt. Nem is volt vele hiba semmi, abban viszont egyáltalán nem vagyok biztos, hogy a barbecue elmaradhatatlan hozzávalója a Xantán gumi, a piros színezék és a mesterséges ízesítők. Ha van bevált (természetes hozzávalókból) készíthető BBQ szósz recepted, moksha-táskát adok érte cserébe.