Gondoltam, ma kicsit túllépek az imádott répa-gyömbér levesemen. Őrült kalandok a konyhában. A szokásos hagyma megpuhulása és a répa, majd gyömbér lábosba kerülése után újdonságként némi curry és két alma is “ment a levesbe”. Felöntöttem zöldséglével, hogy ellepje, és amikor a répa megpuhult, leturmixoltam az egészet. Kis borssal ízesítettem. Kísérőnek a következőt rögtönöztem: 30 g olvasztott vajon kicsit megpuhítottam egy lereszelt répát és egy fél lereszelt cukkinit. Egy nagy tálban összekevertem 250 g teljes kiőrlésű magos kenyérlisztet, kis sütőport, 50ng parmezánt és összedolgoztam 125 ml tejjel, nomeg az előbb említett vajon párolt zöldségekkel. Összegyúrtam, kinyújtottam és kivajazott tepsibe pogácsákat szaggattam belőle. A pasim nem szólalt meg a vacsora végéig… viszont duplán szedett…