Az alap most is a verhetetlen paradicsom, tejszín és bazsalikom hármas. Könnyű nyári vacsora, amely gyorsan elkészíthető.Hozzávalók: 3 apró (saláta) cukkini 5 nagy paradicsom 2,5 dl tejszín sok friss bazsalikom (kb. 2 tk szárított) 500 g gnocchi só olaj Kevés olajon addig kell sütni a cukkiniket, amíg aranybarna színt kapnak. Ezután mehet rá a felkockázott paradicsom, és nagyjából 10 percig kell lefedve főzni. Nekem soha sincs időm lehúzni a paradicsom héját, de akinek belefér, akár ezt is megteheti. (Közben felteszem a gnocchi vízét forralni.) Amikor a paradicsom nagyjából szétfőtt, hozzá kell önteni a tejszínt, mehet rá kevés só és sok apróra vágott bazsalikom. Meg kell várni, amíg felforr és kész. A víz tetejére feljövő gnocchikat a szószba szedem, összekeverem és kész. Meg lehet szórni parmezannal, de anélkül is nagyon finom. Végül kanállal ettük, mert a villa nem volt túl hatékony, túl sok volt a szaft, amit kár lett volna a tányéron hagyni.