Nehéz és férfias quiche. A szalonna füstös íze mellett a fűszeres szárított paradicsom kiált borért. A tészta a szokásos: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojás sárgája, nagyjából fél deci víz és nagy csipet só. Tortaformába nyomkodom, hogy legyen egy kis pereme, amibe majd beleöntöm a tölteléket. Beteszem a sütőbe és megsütöm. Töltelék: kis marék gyufaszál vékonyra vágott (házi) szalonna 10 dkg fűszeres szárított paradicsom 1 kis fej lila hagyma 6 dkg Pannónia vagy Karaván sajt 250 ml tejszín 2 tojás + a tésztából kimaradt fehérje A tojást összekeverem a tejszínnel és a paradicsom – kimérten vettem – visszamaradt olajával és a lereszelt sajt felével. Az összevágott szalonnát, lila hagymát és szárított paradicsomot a megsült tészta aljára pakolom. Ráöntöm a tojásos-tejszínes keveréket (a szalonna elég sós, már nem sózom, a paradicsom pedig fűszeres, nem kell további fűszer) és a maradék sajttal megszórom a tetejét. Addig sütöm, amíg a sajt megpirul a tetején. Férfias étel, mégis gyorsan fogy…