Modern tökfőzelék, amit azok is szeretni fognak, akik utálják a tökfőzeléket. A fiam imádja a kenyeret – nem lehet annyira jóllakott, hogy a kenyérbelet ki ne csipegesse -, én pedig nem tehetek mást, a kenyérre valót teszem egészségessé. Házi készítésű máj-, sajt- és túrókrém után, no meg a jól ismert humusz és padlizsánkrém után most zöldségkrémekkel kísérletezem. (Jelentem, a gyereknek ízlik.) Hozzávalók: 3 vékony cukkini (saláta cukkiniként mutatja magát a piacon) 1 kis csokor kapor 1 teáskanál vaj 1 evőkanál tejföl Serpenyőben megolvasztom a vajat, majd beledarabolom a két végétől megszabadított cukkinit. Nem kell pucolni, a héjától lesz szép zöld. A cukkinit megpárolom, majd a kaporral összemixelem. Megvárom, amíg kihűl, teszek bele még egy kanál tejfölt és már lehet is enni. Akár mártogatósként is.