Kétbalkezes fiamat konyhában láttam… Új szelek fújnak: nagykamaszom betette a lábát, sőt, a kezét is a konyhába! Marc Levy bestseller kötetéről meséltem Le premier jour, de ez nem annyira lelkesítette, mint a polcról levett Crunch csokoládé. A kettő látszólag nem függ össze, pedig igen. Az író egyik interjújában felsorolta, mi kell az íráshoz; s a muníció között említette a Cookies au Crunch-ot, amit maga is el tud készíteni, annyira egyszerű, gyors, és talán a tábla csokoládénál is finomabb. Írás közben pedig kiváló ropogós. 2 tábla Crunch csokoládé apróra vágva (itt kapcsolódott be a fiam) 35 dkg liszt 1 csomag sütőpor 10 dkg vaj 2 egész tojás néhány evőkanál cukrozott, sűrített tej csipetnyi fahéj egy marék kókuszreszelék (elhagyható) A lisztet a sütőporral, a kókuszreszelékkel és a puha vajjal két hatalmas kezével elmorzsolta, majd a villával felvert két tojással és annyi sűrített tejjel összedolgozta, hogy “tiszta legyen a keze”. A végén átgyúrta a masszát a csokidarabkákkal és gyakran kóstolgatta. Mindez olyan gyorsan történt, hogy tényleg csak nagyvonalakban meséltem el a regényt. Apró gombócokat formáltunk a tésztából, kicsit lelapítva sütőpapírra tettük, és 180 fokon pár perc alatt megsült. A végeredmény 25 darab ropogós, nem túl édes, de ízes keksz. A másodikat ropogtatta nagyfiam, s korának megfelelő nyegle stílusban megkérdezte: – És ki az a Marc Levy?