Az én nagymamám olyan asszony, akit majdnem ismeretlenek is képesek megállítani azért (egy receptszatír talán?), hogy elmeséljenek neki egy receptet. És az én nagymamám olyan nagymama, aki szívesen tanul új recepteket, akár tőlem, az unokájától is, viszont azonmód felhív akkor is, ha ő hallott/csinált valami újat. Hát így került hozzám tegnap este a hamis vargabéles lenyűgözően egyszerű receptje is. Hozzávalók: 25 dkg fodros kocka tészta 1 nagy pohár tejföl (450g) 1 nagy pohár kefir (450g) fél liter tej 3 tojás 10 dkg cukor vaníliás cukor, mazsola és citromhéj ízlés szerint
Vajazd vagy béleld ki a tepsit, öntsd bele csak úgy szárazon a kockatésztát (nálam épp csak farfalle volt itthon, de úgy is jó). Keverd ki a cukrot a tojásokkal és a vaníliás cukorral meg a citromhéjjal, majd keverd hozzá a tejes cuccokat, aztán az egésszel öntsd nyakon a tésztát. Nem tesz neki rosszat, ha sütés előtt pár órányit áll, így még jobban megszívja magát a tészta, de úgy is működik, ha ezután egyből sütőbe teszed. Kb. 180 fokon süsd, amíg a teteje meg nem pirul. Dominánsabb benne a tésztatextúra, mint a vargabélesben, de ízre tökéletes, hidegen és melegen is jó, édesszájúak pedig szórhatnak porcukrot is tetejére.