Karácsonyillat és szétolvadt csokimikulás.
Mikulás és karácsony között szoktam ezt a süteményt készíteni, mert valamit kezdeni kell a “minősíthetetlen” csokimikulásokkal és mert vágyom a karácsonyi illatra, de a mézeskalácsot sütni túl sok lenne.
Hozzávalók: 10 dkg vaj 2 tojás 15 dkg cukor 1 tk. mézessütemény fűszerkeverék 1 narancs reszelt héja 20 dkg liszt 1 csomag sütőpor kb. 1dl tej csokimikulás, de aki igazán jót akar magának, az apróra darabolt Szerencsi szerecsent használ
A vajat megolvasztom, hozzákeverem a cukrot és a tojásokat. Beleteszem a mézessütemény fűszert, az alaposan megmosott narancs reszelt héját, majd a lisztet és a sütőport valamint a tejet. Annyi tej kell bele, hogy könnyen keverhető, de sűrű massza legyen. Muffinpapírral bélelt sütőformába adagolom, a tetejére csokoládét szórok és tűpróbáig sütöm. 180-200 fokos sütőben 20-30 perc.
Krampusz dokumentálta, ahogy moksha-recept alapján készül a muffin, nagy büszkeségemre módosítottak a recepten és narancshéj helyett citromhéj valamint 2 evőkanál méz is került bele. Az pedig a legnagyobb bók, hogy “az ízéről pedig csak annyit, hogy az utolsó darabot sikerült megmenteni a porcukros képhez”.