Csak egy kis szelet kell az édes élethez… A férjem azt kérte, most már csak ilyet süssek, de a virágokkal miatta ne vacakoljak.
Hozzávalók: 20 dkg legalább 60 %-os (ét)csokoládé 10 dkg vaj 3 tojás 10 dkg cukor 1 evőkanál vaníliás cukor (2 vanília rudat összedaráltam 20 dkg cukorral és ebből szoktam vaníliás cukrot mérni) 20 dkg darált (hámozott) mandula 1 mokkáskanál sütőpor
A csokoládét a vajjal együtt fel kell olvasztani. Lehet vízgőz felett, de én mikróban szoktam 1 perc alatt.
Jól összekeverem a vajat a csokoládéval, majd hozzáadom a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojásokat. Alaposan elkeverem. Mehet bele a darált mandula és a sütőpor.
Kivajazott 26 centis tortaformába öntöm és 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.
Amikor kihűlt a tetejére frissen szedett árvácskát teszek és az egészet megszórom porcukorral. Maga a torta is rendkívül különleges, a teteje ropogós, a belseje sűrű és ízletes, de a hozzá csipegetett árvácskaszirommal igazán mesés.
Ui: Az árvácska nálam a balkonládában nő mindenféle vegyszer nélkül.