Krémes, édes, füstös, chilis, mennyei. A kedvenc levesem. Sohase tudok annyit főzni, amennyi pillanatok alatt el ne fogyna. Hozzávalók: 1 ek vaj 100 g szalonna 1 nagy vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2 chili (persze függ attól, milyen erős a chili és ki milyen csípősen szereti az ételt) 1 tk pirospaprika 500 g (fagyasztott) csemegekukorica 2 dl tejszín só A vajat meg kell olvasztani, majd megpirítani rajta a feldarabolt szalonnát. Mehet utána az apróra kockázott vöröshagyma és fokhagyma. Amikor a hagyma üvegessé válik, mehet rá a feldarabolt chili, a pirospaprika, a (morzsolt) csemegekukorica és annyi víz, ami az egészet jól ellepi. Addig kell főzni, amíg a kukorica megpuhul, majd fel kell önteni a tejszínnel. Felforralni, megkóstolni, nekem általában utána kell sózni, majd lehet enni. (Sohasem tudok annyi főzni, amennyire ráunnék.)